Good Evening Larvik!

Forget Christmas. January and February are our favorite months of year. Why? Because of the truly fantastic opportunity to see MGP semi finals every weekend. This time we’re going to Larvik. We can only say good evening. And good luck.

Let’s present the lineup:

Cocktail Slippers – Keeps On Dancing. These first aperitifs are some cool chicks, and it’s not just because they’re managed by Little Steven of Lilyhammer. Refreshing song from a band we’ve cheered for for years. We’ll cheer for them on Saturday also for sure. But they won’t have a devil’s chance in heaven of ending up i Baku, unfortunately. The Norwegian televoters are way too boring for that. Let’s just hope there are no product placements on stage. Running them on Netflix would be kinda boring.

Isabel Ødegård – I’ve Got You. She is a singer-songwriter who sounds pretty cute in a folky Dolly Parton kinda way in the beginning and ends up sounding pretty annoying in a dumb blonde Maggie Reiley kinda way towards the end. We do not recommend.

Tommy Fredvang – Make It Better. Now that is something we choose not to relate to. Go to the teenage disco in Ayia Napa instead. Do not write home.

Rikke Lie – Another Heartache. The lady with a synthclad heartache. Poor thing. Unfortunatelty we have no sympathy for this devil. She’s indescribable. That’s not a good thing in this specific instance, Per. Next!

Malin – Crush. The lady with a synthclad crush. Now that’s kinda better. Or not, when the chorus kicks in. She should really go back to MGP Junior where she belongs. But at least she knows how to sing. For that we salute her.

Plumbo – Ola Nordmann. Hey, did you hear about this one time at the Norwegian music awards when Plumbo uttered something racist? We so wish they didn’t because the reactions with adjacent declarations of support might very well be what secures them a place in the MGP final. And we do not want to see them again. Ever.

Minnie-oh – You and I. This is kinda refreshing and modern electronica. Now that’s something we don’t see too much of in Eurovision. There’s only one reason for that: It never makes it out of the national final. That might very well be the case for this one too, we guess/hope/pray. But good try. We guess.

Rikke Normann – Shapeshifter. Rikke is the one tru schlagerlady in this semi final. That’s something. The rest is not so much. Although she is trying to convince us she’s some kind of shapeshifter with fangs. Now let’s clarify: There is only one vampire in Scandinavia. And it ain’t you, honey.

Needless to say, we cheer for the first. After all, cocktails always gets us in the mood. Check it out:

7 comments

 1. Imponerende nedsabling av samtlige:)

  Cocktail Slippers – Garasjemusikk, absolutt. Og burde fortsatt være i garasjen. For at denne skal fungere må det et sabla bra sceneshow til. Stiller således avventenes til endelig dom.

  Isabel Ødegård – Fungerer sikkert fint på ungdomsskolen når en fifler og fofler frenetisk etter første kyss under en skolefest. Som forsøket med klining ønskes å forbigåes i stillhet og glemmes raskest mulig. På samme måte med denne sangen.

  Tommy Fredvang – Ojojojojojoj. MTVmusikk til en sleezy serie. Mange sluttet å se på MTV når det ikke var musikk lengre. Sangen er perfekt i den forstand det er her man kan bruke tiden for å hente mer snask på kjøkkenet. En liten kjapp tur på Porsgrunn porselen vil det også være tid for.

  Rikke Lie – Jeg digger håret hennes. Med en slik manke ønsker man bare å hoppe oppi. Dog til en annen sang om det er mulig.

  Malin – Selv om jeg har likt Depeche Mode fra tidlig barnsben, så syntes jeg ikke Erasure var noe. Dette blir noe av det siste, for….skal vi si…platt. Som Erasure. Eneste redning er om Malin skulle være altfor søt, og alle tenker “ååååååååååååååååååååååh” og dermed stemmer på det.

  Plumbo – Går garantert videre. I en slags skadefryd håper jeg den går helt til Baku. Kun for at avisene igjen skal bli fylt med artikler om den norske dårlige smak, slik at Kjetil Rolness igjen kan reise seg fra asken og erte de mer etablerte smakskjennere. Elsker slikt :D.
  Ellers bør noen nappe ut strømledningene under fremføringen…huff.

  Minnie-oh – Kan kanskje fungere. Hvis det blir et sabla artig sceneshow. Ellers blir det litt for platt for min del. Samma duren gjennom det hele.

  Rikke Normann – Veeeeeeel. Som dere nevner angående Malin og MGPjr….Rikke burde også tatt turen.

  Generelt. Dårlig semifinale. For min del vil det beste sceneshowet gå videre. Så her er gimmicker, klær og dans stikkord for hvem som går videre. Og Plumbo da….går garantert videre. Det borger seg til en bra helg denne gangen og:D

 2. Jaja, da gikk den opplagte videre. Plumbo. Dessuten gikk sangen som var absolutt dårligste. Malin. Og den som faktisk overrasket mest i positiv forstand, og hadde den merkligste jakken. Tommy.

  MGP tuller med hjernen som alltid:)

  1. Æsj, vi er bare sure. Når hylende fjortis-jenter og et samla Harrynorge får bestemme hva vi skal sende til Baku så blir det ikke akkurat noe å rope hurra for nei… Vi vil ha tilbake fagjuryene, og vi kan gjerne sitte i den norske juryen. Du kan få bli med du også!

   1. Hehehe..nei nei. Elsker når man sender det værste man klarer å oppdrive 😀 En sikker 0 poeng for Plumbo ved det Kaspiske havs kyst. Hurra!!

    Litt som min nederlandske venn ble rimelig farget i kinna sine når Nederlands bidrag i 2010 kom på.

  1. Not happy about the results yesterday! We wanted Cocktail Slippers, Minnie-oh and Rikke Normann to go through to the final. Unfortunately screaming teenage girls and a bunch of simpletons wanted it differently.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.