No Rybak for China

OK, so no use for Alexander Rybak to start digging a hole to China. Because China doesn’t want him.

You see China is mad at Norway for giving the Nobel Peace Price to Chinese Liu Xiaobo acknowledging his work for the freedom of speech. And of course China doesn’t want freedom of speech. Nor do they want freedom of playing a violin and singing like it’s your last day on earth.

Yeah, that makes perfectly sense. And we’re really happy Eurovision is outside politics. But we guess the real question is: Who is getting punished here, Norway or China? We’d sure opt for the latter. Go spit on your own carpet, grumps.

6 comments

  1. På tide å vise kinesiske myndigheter at vi kan gå til andre land med vår kultur. Kina er et land med en historie så lang at Bibelen blir kort i forhold. Men vi er ikke avhengig av dem ennå.

    Kina vil i fremtiden fremstå som noe annet i dag, og til da kan de egentlig bare ha bra. Når myndighetene ikke lenger klarer å motstå revolusjonen fra menneskene som bor der, står vi parat med fullt økonomisk samarbeid pluss mye mer vi har å by på.

    Det er opp til det folket som til enhver tid bor i et land å skape den fremtiden som skal til for vekst og like rettigheter for alle. Når et regime samler militær makt mot sine eget folk, vet vi hvordan det går til slutt med det regimet. I Kina tar det bare lenger tid enn i andre land.

  2. Enig enig, men totalitært styre har sine gode sider det også de gangene det lykkes. Hadde kina hatt vår norske rød-grønne regjering kan jeg love at de fortsatt hadde vært i steinalderen..

  3. Er, all right, so what’s your problem? Eurovision is a European event and we choose to write in English to include as many as possible. Also, only 47 per cent of our readers are currently from Norway. We’re sorry you don’t like our English, but you don’t sound like our fav reader anyway, so whatever. BTW 10-åring is spelled with hyphen in Norwegian.

    To the others: Yes, we’re kinda ironic, as you will see from the rest of our blog. And yes, such a pity that China chooses to punish the culture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.